Guide til valg av hageplanter:

Planten som ser finest ut, er ikke nødvendigvis det beste kjøpet

Slik unngår du bomkjøp på hagesenteret.

Ikke alt passer overalt. Hageblogger Anne Havåg Holter-Hovind gir deg tipsene. Video: Endre Vellene Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): Det er vel ingen tvil om hvilke planter du vil ha når du handler på hagesenteret: Du vil ha de fineste. Men vet du hva du skal se etter for å få flotte planter på sikt? Blomstrende planter bør selvsagt ha mange knopper, men husker du å sjekke antall stilker som stikker opp av jorda?

Det er et av tipsene Anne Holter-Hovind, hageentusiasten bak den populære bloggen Moseplassen, kommer med i videoen over. Hun forteller også hvordan bladverket bør se ut på plantene du velger.

Planter for ulike klima

Rett plante på rett sted gjør underverker, mener hagebloggeren: Planten skal trives der den står, og den skal være sunn, frisk og frodig. Om noe av bladverket er litt vissent, det er mose på jorda eller røttene stikker ut av potta, er ikke så viktig så lenge resten av bladverket er friskt. Når røttene vokser ut av potta betyr det bare at de trenger mer plass og bør pottes om eller plantes ut.

Men det aller viktigste, er ifølge Holter-Hovind å velge planter som har mulighet til å trives der du har tenkt at de skal vokse. Sjekk derfor på merkingen på potta hvor mye sol dette plantetypen liker å få.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.