Prøver å lure til seg millioner fra syke- og uføreforsikringer

Svindel med syke- og uføredekninger utgjør enorme beløp: I 2022 utgjorde sykesvindel 228,8 millioner kroner - rundt 1,5 millioner kroner per sak. De fleste starter svindelen allerede ved tegning av forsikringen - ofte ved å lyve om helsa. Og individuell uførepensjon peker seg ut som verst.

SYKE- OG UFØREFORSIKRINGER: I 2022 utgjorde gjennomsnittlig beløp for avdekket svindel med syke- og uføredekningene rundt 1,5 millioner kroner, ifølge Finans Norge. De fleste svindlene starter allerede ved tegning av forsikringen, og derfor har forsikringsselskapene stort fokus på å avdekke svindelen allerede da. Foto: NTB/Shutterstock
SYKE- OG UFØREFORSIKRINGER: I 2022 utgjorde gjennomsnittlig beløp for avdekket svindel med syke- og uføredekningene rundt 1,5 millioner kroner, ifølge Finans Norge. De fleste svindlene starter allerede ved tegning av forsikringen, og derfor har forsikringsselskapene stort fokus på å avdekke svindelen allerede da. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Forsikringsselskapene avslørte svindel for 344 millioner kroner i 2022 - og selv om innbosvindel er størst i antall saker, er det på syke- og uføreforsikringene vi finner de største beløpene.

Forsikringsselskapene avdekket forsøk på svindel med syke- og uføreprodukter verdt 228,8 millioner kroner, fordelt på 216 saker fra 201 personer.

- I 2022 utgjorde gjennomsnittlig beløp for avdekket svindel med syke- og uføredekningene rundt 1,5 millioner kroner, ifølge Finans Norge i forbindelse med sin ferske svindel-rapport.

- Når det gjelder svindel med produkter som knytter seg til kropp og helse, kan det være snakk om store utbetalinger, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge til Vi.no.

Og det er individuell uførepensjon som peker seg ut med forsøk på svindel på høye erstatningsbeløp.

- Individuell uførepensjon vil kunne bli utbetalt i mange år fremover, derfor kan disse svindelbeløpene bli høye. I enkelte saker kan det her være forsøk på svindel med flere millioner kroner. Individuell uførepensjon kjøpes privat og ikke gjennom arbeidsgiver, sier Neverdal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer