Julegavehandel og coronaviruset

Rådene for smittefri julehandel

Posten forbereder seg på tidenes netthandel før jul og har ansatt 600 ekstrahjelper for å få pakkene fram. Her får du rådene for trygg julehandel.

ØKT NETTHANDEL: I år kan det være en god idé å handle julegaver på nett og bruke mindre tid på kjøpesenteret. Foto: Gorm Kallestad NTB
ØKT NETTHANDEL: I år kan det være en god idé å handle julegaver på nett og bruke mindre tid på kjøpesenteret. Foto: Gorm Kallestad NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Pandemi eller ikke: Jula nærmer seg i år som i fjor. Er det noe de fleste av oss er opptatt av, så er det at vi skal få feire jula med våre nære og kjære og ikke minst: Med julegaver.

I snitt bruker vi over 6 000 kroner på julegaver, og besteforeldre er de som bruker mest. Bør vi tenke annerledes når vi skal handle julegaver i år? Bør vi få det unna før desember? Eller kanskje dette er året vi skal tenke litt ekstra på lommeboka og bruke mindre?

Det viktigste av alt er at vi må unngå spredning av coronaviruset. Har du ikke handlet julegaver på nett før, er det kanskje nå du skal begynne. Å handle fra lenestolen er både smittefritt og stressfritt. Du trenger heller ikke lenger å oppsøke postkontoret for å hente eller videresende julegaver, om du følger tipsene under.

I år er det kanskje viktigere enn noen gang å støtte bedriftene der du bor. Hva med gavekort på en restaurant i nærheten, det lokale bakeriet eller blomsterbutikken? Selv om ikke alle småbutikker har nettbutikk, vil de fleste kunne hjelpe deg med bestilling over telefon eller mail og betaling med Vipps.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer