Eldreomsorg

Redd for å ikke få hjelp fra kommunen

Mange eldre stoler ikke på at de vil få gode tjenester i kommunen sin, ifølge en ny undersøkelse.

FRYKTER MANGEL PÅ HJELP: De fleste av oss ønsker å bo hjemme lengst mulig - men mange frykter de ikke vil bli ivaretatt av kommunen de bor i - spesielt i store kommuner. Foto: NTB/Shutterstock
FRYKTER MANGEL PÅ HJELP: De fleste av oss ønsker å bo hjemme lengst mulig - men mange frykter de ikke vil bli ivaretatt av kommunen de bor i - spesielt i store kommuner. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tiltroen til at eldre som bor hjemme får gode kommunale tjenester er liten blant eldre i store kommuner. De tror heller ikke eldre vil få et godt tilbud i framtida, skriver Huseierne.no.

Avsløringene kommer i en fersk undersøkelse som Ipsos har gjort for Huseierne og Pensjonistforbundet.

Deltakerne i undersøkelsen, «Eldres boligbehov 2023», har vært medlemmer i Huseierne som er 55 år eller eldre. Huseierne er en landsomfattende forbrukerorganisasjon for alle som eier sin egen bolig, sameier, borettslag og gårdeiere.

I det siste har vi også kunnet lese flere historier om eldres opplevelser som pleietrengende i norske kommuner, som NRKs sak om lovbrudd på norske sykehjem og VGs artikkel om demensrammede Knut som måtte ligge tre måneder på sykehus i påvente av sykehjemsplass.

Bedre i små kommuner

Det er imidlertid stor forskjell på store og små kommuner, for det er større optimisme i små kommuner, ifølge undersøkelsen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.