Forsikring på ferie

Reiseforsikring for «godt voksne»: Sjekkpunktene du ikke må gå glipp av

Reiseforsikringen blir dyrere med alderen - og vilkårene endres. Drømmer du om langtidsferie, bør du være ekstra på vakt: - Forlengelse kan bli en dyr affære, spesielt for godt voksne.

KLAR FOR FERIE? Norske pensjonister er glade i å reise, og mange blir gjerne borte en stund når de først drar. Men pass på: Lengre reiser krever utvidelse av reiseforsikringen - og det er spesielt dyrt for de eldre. Foto: Shutterstock/NTB
KLAR FOR FERIE? Norske pensjonister er glade i å reise, og mange blir gjerne borte en stund når de først drar. Men pass på: Lengre reiser krever utvidelse av reiseforsikringen - og det er spesielt dyrt for de eldre. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Norsk Familieøkonomi har gjort en omfattende undersøkelse av reiseforsikringer, hvor de har vurdert selskapenes vilkår, unntak og begrensninger.

Vilkårene for eldre er blant fokusområdene:

- Vår nyeste undersøkelse viser at det finnes mange gode helårs reiseforsikringsprodukter på markedet i dag - også for de godt voksne. Likevel observerer vi at prisen gjerne øker med alderen og at flere selskaper krever individuell vurdering etter en viss alder, sier Karlin Moen, kommunikasjonsrådgiver i Norsk familieøkonomi.

Spørsmål om varighet på reisen, aldersbegrensning for bestilling av forsikring, ulykkesdekning, reisesykdom og unntak for kjente sykdommer, er blant de viktigste punktene å sjekke.

Og her bør du være spesielt på vakt:

Har du en kjent sykdom eller er under utredning eller tester ut nye medisiner, kan det koste deg dyrt dersom dette gjør at du blir sykere på reisen.

Forsikringskunder har selv måttet ta regningen på hundretusener av kroner fordi reiseforsikringen ikke dekker «kjent sykdom».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.