Pensjonsreformen 2011

- Risiko for at det blir mange fattige gamle damer

Kvinner blir taperne med den nye pensjonsreformen, viser undersøkelse.

SISTE DEL AV LIVET: For at pensjonstilværelsen skal bli god er det viktig å ha kontroll på økonomien. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
SISTE DEL AV LIVET: For at pensjonstilværelsen skal bli god er det viktig å ha kontroll på økonomien. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Pensjonsreformen ble solgt inn som et opplagt gode for å kombinere jobb og pensjon, men rapporten viser at det er en veldig kjønnsdelt mulighet, sier pensjonsekspert Steinar Fuglevaag til Vi.no.

Fuglevaag jobber med pensjonsspørsmål i Fagbevegelsen og sitter i det regjeringsoppnevnte utvalget som skal evaluere pensjonsreformen fra 2011. Ifølge ham kan det bli kvinner som blir pensjonstaperne med den nye reformen.

– Ifølge rapporten var det veldig mange som valgte å ta ut pensjon tidlig samtidig som de fortsatte å jobbe, men færre kvinner kvalifiserer til å gjøre det. Kvinner tjener dårligere, jobber mer deltid, har færre yrkesaktive år og lavere opptjening i folketrygden, sier Fuglevaag.

Nylig meldte NTB at Statistisk sentralbyrå (SSB) har fulgt personer som kunne kombinere pensjon og jobb etter pensjonsreformen i 2011. Det første kullet i den nye pensjonsgenerasjonen er 71 år i 2020.

Ifølge rapporten fra SSB kombinerte nesten en av fem jobb og pensjon i 2012. Flest menn valgte denne løsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.