Klage på Nav-vedtak

Så mange fikk omgjort vedtak på uføretrygd i 2020

Er du uenig i vedtaket om uføretrygd fra Nav kan du klage - og eventuelt anke saken videre. Se hvor mange som fikk omgjort sitt vedtak etter klage på uføretrygd i 2020.

KLAGE PÅ UFØREVEDTAK: Se hvordan du går frem om du mener det er feil i vedtaket ditt, og hvor mange som fikk gjort om sitt vedtak i 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB
KLAGE PÅ UFØREVEDTAK: Se hvordan du går frem om du mener det er feil i vedtaket ditt, og hvor mange som fikk gjort om sitt vedtak i 2020. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I alt 28 457 personer søkte om uføretrygd i løpet av 2020, viser Navs årsrapport. Av disse var det flere tusen som klagde på vedtaket de først fikk fra Nav - og fikk dette omgjort.

Her kan du lese mer om hvordan man klager og hva årsaken vanligvis er til at uførevedtak blir omgjort.

Omgjøring av 15,3 prosent av vedtakene

Mener man at noe er feil i vedtaket fra Nav, klager man i første omgang direkte til Nav. Totalt mottok Nav 5031 klager på uføretrygd i 2020.

- Nav Arbeid og ytelser hadde i 2020 isolert sett en omgjøringsprosent på 15,3 prosent, forteller Navs pressevakt Sigrid Anna til Vi.no.

Klager som ikke får medhold sendes videre til Nav Klageinstans.

- Nav Klageinstans hadde en omgjøringsprosent på 16,5 prosent. Dette er andelen brukere som klaget til Nav, som ikke fikk omgjort sin sak av Nav Arbeid og ytelser, men som deretter fikk en omgjøring etter at klageinstansen hadde gjort en ny vurdering, forteller Anna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.