Grunnbeløpet (1G)

Så mye øker grunnbeløpet

Trygdeoppgjøret er klart, og grunnbeløpet øker med 7143 kroner. Trygdeoppgjøret sikrer blant annet at pensjonistene får en pensjonsøkning på 8,54 prosent.

NYTT GRUNNBELØP: Det nye grunnbeløpet er nå bestemt, og gjelder fra 1. mai. Foto: NTB
NYTT GRUNNBELØP: Det nye grunnbeløpet er nå bestemt, og gjelder fra 1. mai. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Tirsdag kunne regjeringen varsle at Trygdeoppgjøret er klart, og at det gir en kraftig økning i pensjonene til over en million alderspensjonister, på 8,54 prosent fra 1. mai.

Det har vært store forventninger knyttet til årets trygdeoppgjør, som har vært forhandlet fram fra 15. mai.

Nå har altå regjeringen og organisasjonene drøftet tallgrunnlaget for årets regulering av folketrygdens grunnbeløp og pensjoner ferdig.

– Etter flere år med uro rundt trygdeoppgjøret, har vi nå full enighet om tallgrunnlaget og hvordan dette påvirker trygdene og pensjonene. Det er et tegn på at vi nå har på plass en modell som fungerer godt, også i krevende år med høy prisvekst, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Tallgrunnlaget har vært drøftet med Pensjonistforbundet, Senior Norge, Forsvarets seniorforbund, Landsforbundet for offentlige pensjonister, Funksjonshemmedes felles­organisasjon, Samarbeidsforumet av funksjonshemmedes organisasjoner, LO, YS, Unio og Akademikerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer