Klage på Nav-vedtak

- Saksbehandlingstida skal ned og kvaliteten opp

Departementet mener for mange må vente for lenge før de får saken sin endelig avgjort når de klager på et vedtak fra Nav. De mener rapporten som ble lagt fram av Klage- og ankeutvalget torsdag, har gitt et godt utgangspunkt for å gjøre systemet bedre.

NAV-VEDTAK: Departementet er enig i at mange må vente for lenge for å få saken sin vedtatt. Nå vil de ta med seg Klage- og ankeutvalgets rapport, og se på forslag til tiltak. Foto: NTB
NAV-VEDTAK: Departementet er enig i at mange må vente for lenge for å få saken sin vedtatt. Nå vil de ta med seg Klage- og ankeutvalgets rapport, og se på forslag til tiltak. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Torsdag presenterte Klage- og ankeutvalget sin rapport overfor Arbeids- og inkluderingsdepartementet, som foreslår en rekke tiltak for å gjøre klage- og ankemulighetene bedre for Navs brukere. Gjennom arbeidet med rapporten har utvalget sett på organiseringen av klage- og ankeprosessen, og hvordan tidsbruken og antallet klager kan reduseres.

Blant annet er behandling i Trygderetten, hvor man kan anke en klage fra Nav-systemet, i dag på opptil 16 måneder, noe Vi.no omtalte allerede i 2021. Dermed kan den totale saksbehandlingstida komme opp i over tre år.

- Er det greit at personer som i mange sammenhenger er i en sårbar og økonomisk krevende situasjon, må vente over tre år på å få et endelig vedtak i sin sak?

- For mange må vente for lenge før de får saken sin endelig avgjort, noe som vil kunne sette de som venter i en usikker og vanskelig situasjon. Klage- og ankeutvalget har gitt oss et godt utgangspunkt for å gjøre systemet bedre. Etter høringsrunden vil vi komme til Stortinget med konkrete forslag til hvordan vi kan få saksbehandlingstiden ned og kvaliteten opp, sier statssekretær Tomas Norvoll i Arbeids- og inkluderingsdepartementet til Vi.no etter torsdagens overlevering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer