Arv

Samboeren tapte mot datteren - som til slutt fikk hele livsforsikringen

Forsikringsselskapet ville utbetale livsforsikringen til samboeren - men klagenemnda kom til en annen konklusjon og ga datteren rett på hele livsforsikringen etter faren.

ARV OG LIVSFORSIKING: Da «Ove» døde gjorde både samboeren gjennom ni år og datter fra tidligere ekteskap krav på livsforsikringen. Forsikringsselskapet mente først at samboeren skulle ha pengene - men etter klagebehandling gikk pengene til datteren. Årsak: Uskiftet bo fra tidligere ekteskap. Foto: NTB/Shutterstock
ARV OG LIVSFORSIKING: Da «Ove» døde gjorde både samboeren gjennom ni år og datter fra tidligere ekteskap krav på livsforsikringen. Forsikringsselskapet mente først at samboeren skulle ha pengene - men etter klagebehandling gikk pengene til datteren. Årsak: Uskiftet bo fra tidligere ekteskap. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Vet du egentlig hvilke forsikringer du har? Og spesielt: Har du satt deg inn i vilkårene for gruppelivsforsikringen du kanskje har hos arbeidsgiver?

- Folk flest vet ikke helt hvilke avtaler de har og hvem som er berettiget til utbetaling ved død, sier Marita Kørra Grande, leder for Kundeoppgjør i DNB Liv i denne artikkelen på Vi.no.

Der forteller hun om de viktige forskjellene på privat livsforsikring og gruppelivsforsikringen som mange har hos arbeidsgiver - som i mange tilfeller kan medføre store overraskelser når forsikringen skal gjøres opp etter et dødsfall.

Et av punktene som Kørra Grande tar opp i den artikkelen, er noe av det som historien vi her skal fortelle om: Samboers rettigheter i en livsforsikring.

Samboere i ni år

Historien vi her skal fortelle er hentet fra en sak i Finansklagenemnda, som behandler klagesaker som har med bank og forsikring å gjøre.

«Ove» hadde en gruppelivsforsikring hos arbeidsgiver da han døde, noe både datteren og samboeren sendte krav på utbetaling fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.