
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
(Vi.no): - Det er ikke så mange som får gullklokke for lang og tro tjeneste lenger, sjansen er absolutt større for at vi bytter jobb hyppigere i dag enn det man gjorde tidligere, sier Anita Ledang, karriereveileder, NLP-coach og partner hos Manus Motivasjon.
For det skjer hyppigere forandringer i både offentlige og private selskaper, som oppkjøp og restruktureringer, og i tillegg skjer det også endringer i egne liv som gjør det nødvendig eller hensiktsmessig å bytte jobb, mener Ledang.
Men hvor ofte er det egentlig lurt å bytte jobb? Og hvor ofte er for hyppig?
- Må tenke nytt
- At man skifter jobb stadig hyppigere enn tidligere, er en konsekvens av samfunnsutviklingen som går stadig raskere, sier Barbro Mosseng, partner og kommersiell leder hos Karrierehuset.
Også det å søke nye utfordringer, det å ønske å bygge ny og annen kompetanse, og i stadig hurtigere takt, gjør at man i dag skifter jobb oftere enn tidligere, mener hun.
- Vi er inne i en rivende utvikling på de fleste områder av samfunnet, og halveringstiden på kunnskap innenfor en rekke fagområder har gått drastisk ned. Mange erfarer at den jobben man er opplært eller utdannet i, ikke finnes lenger eller blir borte i løpet av kort tid. Mange må tenke nytt, og tenke kompetanseheving for å være attraktiv på arbeidsmarkedet, sier Mosseng.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger