Nav

Se hva andre fikk fra Nav i fjor

52 prosent av oss mottok en ytelse fra Nav minst én gang i løpet av 2022. I gjennomsnitt er dette en «Nav-lønn» på 186 000 kroner per mottaker. Her kan du se hva andre fikk utbetalt, der du bor.

UTBETALING FRA NAV: Over halve befolkningen fikk en eller annen utbetaling fra Nav i 2022. Men hva var det andre fikk, sammenliknet med deg? Foto: NTB
UTBETALING FRA NAV: Over halve befolkningen fikk en eller annen utbetaling fra Nav i 2022. Men hva var det andre fikk, sammenliknet med deg? Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 2022 betalte Nav ut i alt 535 milliarder kroner til personer; 526 milliarder til 2,8 millioner personer i Norge - og 9,4 milliarder til 96 000 personer i utlandet.

De fleste utbetalingene til utlandet dreier seg om alderspensjoner - og selv om den største totalsummen går til Sverige, er det mottakere i Thailand som har de største gjennomsnittlige utbetalingene.

Men tilbake til utbetalingene i Norge - som jo er det som angår de fleste av oss:

52 prosent av den norske befolkningen mottok en ytelse fra Nav minst én gang i løpet av 2022. I gjennomsnitt utgjør dette en «Nav-lønn» på 186 000 kroner per mottaker.

Hvilke beløp andre fikk utbetalt i fjor, kan du se lenger nede i artikkelen.

Det meste går til alderspensjon og uføretrygd

Den største potten fra Nav er alderspensjon:

I 2022 utbetalte Nav totalt 267 milliarder kroner i alderspensjon til personer bosatt i Norge. Dette er en økning på 6 prosent fra 2021.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer