Nav og pensjoner

Se oversikten: Dette får andre pensjonister og uføre i månedslønn

Yrkesaktive seniorer er blant lønnsvinnerne - mens uføre og pensjonister ikke er like heldige. Se hva gjennomsnittslønna er her.

LØNN SOM PENSJONIST ELLER UFØR? Får du mer eller mindre enn gjennomsnittet i alderspensjon eller uføretrygd? Det kan du se av tallene nede i artikkelen. Foto: NTB/Shutterstock
LØNN SOM PENSJONIST ELLER UFØR? Får du mer eller mindre enn gjennomsnittet i alderspensjon eller uføretrygd? Det kan du se av tallene nede i artikkelen. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ferske tall fra den forhåndsutfylte skattemeldingen viser at det har vært en sterk økning i lønn og honorarer i fjor. Statistisk sentralbyrå skriver at lønnsinntekten økte i sum med 6,2 prosent fra 2020 og med 8,2 prosent fra 2019, som er den høyeste årlige veksten siden 2012.

Men det er ikke alle som har fått være med på den solide veksten:

Både arbeidstakere mellom 45-54 og uføre og alderspensjonister er grupper som har fått mindre enn gjennomsnittet. Du kan se akkurat hvor mye disse hadde i gjennomsnittslønn lenger nede i artikkelen.

Godt voksne yrkesaktive kan imidlertid juble høyest:

Ifølge SSB er dette nemlig aldersgruppen med den sterkeste veksten i lønn og honorarer, på hele 11,2 prosent (fra 2019 og til og med 2021).

Gjennomsnittlig inntekt i 2021

Tallene vi viser til i denne artikkelen er fra SSB og er hentet fra den forhåndsutfylte skattemeldingen - som altså er før skatteyteren gjør eventuelle korrigeringer. Den ordinære leveringsfristen for skattemeldingen var mandag 2. mai - og for de som ikke selv aktivt har levert med eller uten endringer så anses skattemeldingen likevel som levert når fristen er passert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.