Skattemelding og formuesverdi

Se regnestykket: Så mye kan norske boligeieres skattefeil koste dem

Feil boligverdi i skattemeldingen kan koste boligeiere mange tusen kroner i året. Og ikke nok med feil i dette skatteoppgjøret: Feil i årets skattemelding kan følge deg i mange år framover.

FEIL I SKATTEMELDINGEN? Feil i Skatteetatens opplysninger om boligen din kan koste deg mange tusen i ekstra skatt, ifølge beregninger fra Skattebetalerforeningen. Det er ditt eget ansvar å kontrollere at opplysningene er korrekte, understreker Skatteetaten. Foto: NTB
FEIL I SKATTEMELDINGEN? Feil i Skatteetatens opplysninger om boligen din kan koste deg mange tusen i ekstra skatt, ifølge beregninger fra Skattebetalerforeningen. Det er ditt eget ansvar å kontrollere at opplysningene er korrekte, understreker Skatteetaten. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Skattemeldingen er ikke ferdig før du har sjekket, og informasjon om bolig er et område mange kanskje har lett for å glemme, uttaler Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, i denne artikkelen på Vi.no.

Hun oppfordrer alle boligeiere til å sjekke at opplysningene om bolig i skattemeldingen er korrekt. Skatteadvokat Trond Olsen i Skattebetalerforeningen er enig:

– Vårt råd er å sjekke skattemeldingen grundig, det gjelder også formuesverdien på bolig. Skatteetatens anslåtte markedsverdi kan være for høy, dermed kan det være formuesskatt å spare, sier Olsen til Vi.no.

Nedenfor kan du se akkurat hvor mye feil formuesverdi kan ha å si i kroner og øre som du må betale i ekstra skatt.

Du skal også være oppmerksom på følgende: Beskatningen av formuesverdi i eiendom er økt fra og med skattemeldinga for 2022, som er den du nå skal levere. Men neste år skjerpes skattene enda mer.

Det er også slik at formuesverdien henger med fem år fram i tid, slik at det er viktig ikke bare for årets – men også for kommende års skatteoppgjør, å få tallene riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.