Pensjon og skatt

Skattegrepet alle pensjonister bør gjøre

De lureste måtene å unngå restskatt nå.

SKATT PÅ LØNN OG PENSJON: Er du sikker på at det trekkes skatt av pensjonen din? Og hva er det smarteste å gjøre dersom du nå frykter restskatt og ønsker å betale litt ekstra før årsskifte? Foto: Shutterstock/NTB
SKATT PÅ LØNN OG PENSJON: Er du sikker på at det trekkes skatt av pensjonen din? Og hva er det smarteste å gjøre dersom du nå frykter restskatt og ønsker å betale litt ekstra før årsskifte? Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Når man står foran betydelige endringer i inntekt, er det fornuftig å gå inn på Skatteetatens side og endre skattekortet sitt, oppfordrer Tore Fritsch, advokat i Formuesforvaltning Advokatfirma AS, og påpeker at dette er spesielt viktig for den som akkurat har begynt å ta ut pensjon og fortsatt jobber ved siden av.

Har du betalt for lite skatt og er redd for restskatt, har skatteadvokaten noen smarte tips til hva du kan gjøre: Et av dem handler om nøyaktig hvilken endring du bør gjøre på skattekortet.

For nei, det er ikke bare å plusse på noen ekstra tusen på inntekten. Det vil ikke gi deg den innbetalingen du ønsker.

Et alternativ for å få et økt skattetrekk er å føre opp en aksjegevinst eller renteinntekt:

- Hvis jeg hadde ønsket å øke skattetrekket mitt med for eksempel 3000 kroner, hadde jeg satt opp en aksjegevinst med 10 000 kroner. Det vet jeg gir en skatt på drøyt 3000 kroner.

Han oppfordrer også pensjonister til å kontrollere om det faktisk trekkes skatt av pensjonsutbetalinger - fordi faren for restskatt blir stor dersom en pensjonsutbetaler ikke trekker skatt i pensjonsutbetalingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer