Skattemelding

Skattemeldingen på papir er helt ny

Over en halv million nordmenn får skattemeldingen på papir - som i år ser helt annerledes ut enn de er vant til. De gamle postene fra den «vanlige» skattemeldingen på papir er borte.

SKATTEMELDINGEN 2022? Nei, det er skattemeldingen 2021 du nå får. Og nytt av året er at alle som får skattemeldingen på papir nå får den i ny versjon som ser helt annerledes ut enn tidligere. Foto: Skatteetaten
SKATTEMELDINGEN 2022? Nei, det er skattemeldingen 2021 du nå får. Og nytt av året er at alle som får skattemeldingen på papir nå får den i ny versjon som ser helt annerledes ut enn tidligere. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

16. mars markerte startskuddet for Skatteetatens utsendelse av skattemeldingen (selvangivelsen). Og selv om de aller fleste får skattemeldingen digitalt, er det faktisk ganske mange som får den på papir:

- I fjor fikk 640 000 skattemeldingen sin på papir. 45 000 av disse leverte skattemeldingen sin på papir - og antall innleverte papirskattemeldinger er fallende, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal til Vi.no.

Hun sier videre at tallene for årets papirskattemelding tidligst vil være klar når de har sendt ut alle skattemeldingene den 4. april.

- Dette fordi folk når som helst i perioden fram til 4. april kan ombestemme seg og bli elektroniske brukere.

Ny skattemelding på papir

Tidligere år har skattemeldingen på papir blitt sendt ut seinere enn den elektroniske.

Men i år starter altså utsendelsen av skattemeldingen på papir samtidig med utsendelsen digitalt. Det vil si at papirskattemeldingen vil bli sendt ut fortløpende fra 16. mars til 4. april, som den elektroniske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer