Når kommer skatteoppgjøret 2023

Skattepengene kan komme i mars

Mange hundre tusen nordmenn fikk i fjor skatteoppgjøret allerede i mars, som er mulig etter at Skatteetaten lanserte den nye versjonen av skattemeldingen. Her er det du bør vite om årets skatteoppgjør.

NÅR KOMMER SKATTEPENGENE? Leverer du skattemeldingen tidlig, kan du få skatteoppgjøret for 2022 allerede i mars. Foto: Berit B. Njarga
NÅR KOMMER SKATTEPENGENE? Leverer du skattemeldingen tidlig, kan du få skatteoppgjøret for 2022 allerede i mars. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Årets utsending av skattemeldinger for 2022 starter i midten av mars: Skatteetaten skriver på sine nettsider at de starter utsending av skattemeldingen den 14. mars, og sender ut fortløpende til 31. mars. Dette gjelder både skattemeldingen på papir og digitalt, for lønnstakere og pensjonister.

Når Skatteetaten har behandlet skattemeldingen din, får du varsel på e-post eller SMS når skatteoppgjøret er klart.

Og ganske mange kan få dette allerede i mars.

Ny skattemelding gir tidligere skatteoppgjør

Tidligere var skatteoppgjøret, som viser om du har skatt til gode eller skylder skatt, noe du tidligst fikk i juni måned. De siste årene har dette derimot endret seg, og med ny skattemelding kan også skatteoppgjøret komme ekstra tidlig.

- I 2020 (for inntektsåret 2019) lanserte Skatteetaten en helt ny elektronisk skattemelding for lønnsmottakere og pensjonister. Den nye skattemeldingen gjør det enklere å forstå og sjekke tallene, blant annet ved at skattemeldingen gir deg veiledning og hjelp underveis mens du er logget inn i løsningen. Den nye løsningen gjorde det også mulig, med noen forbehold, å gjøre skatteoppgjørene ferdig i løpet av en til to uker etter at skattemeldingen ble levert, forteller Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten, til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.