Pensjon

Skilt etter 25 år: Fikk eksmannens pensjon

Ny ektefelle fikk hele etterlattepensjonen, men da reagerte eksen - og hun fikk enstemmig medhold: Hun hadde rett på etterlattepensjon etter eksmannen.

SKILT - MEN RETT PÅ PENSJON: Da den tidligere ektefellen tok kontakt med forsikringsselskapet etter eksmannens død, ble kravet om etterlattepensjon avvist. Men hun ga seg ikke, og fikk medhold i klagenemnda: Tidligere ektefelle har rett på etterlattepensjon dersom ekteskapet har vart i mer enn 10 år og gjenlevende ektefelle var minst 45 år på skilsmissetidspunktet. Foto: Shutterstock NTB
SKILT - MEN RETT PÅ PENSJON: Da den tidligere ektefellen tok kontakt med forsikringsselskapet etter eksmannens død, ble kravet om etterlattepensjon avvist. Men hun ga seg ikke, og fikk medhold i klagenemnda: Tidligere ektefelle har rett på etterlattepensjon dersom ekteskapet har vart i mer enn 10 år og gjenlevende ektefelle var minst 45 år på skilsmissetidspunktet. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Har du eller din ektefelle en pensjon som omfatter ektefellepensjon, «enkepensjon» eller etterlattepensjon?

Dersom du har offentlig tjenestepensjon, er dette en del av pensjonsordningen. Det kan også være ansatte i det private næringsliv som har dette i pensjonsordningen sin - selv om det ikke er så vanlig lenger.

Men visste du at ektefelle- eller etterlattepensjonen kan måtte deles mellom tidligere og nåværende ektefeller, når det har vært flere ekteskap?

Hvem som har krav på hva og hvilke vilkår som gjelder, kan du lese mer om i denne artikkelen på Vi.no. Der kan du også lese om hvilke vilkår som må være oppfylt for at tidligere ektefeller ikke skal få etterlattepensjon.

- Jeg er berettiget etterlattepensjon

Saken vi omtaler innledningsvis, handler om en fraskilt ektefelle som fikk alle krav om etterlattepensjon avvist, da tidligere ektefelle døde.

Når hun ikke får det hun mener hun har rett på, og ikke blir enig med forsikringsselskapet som skal utbetale pensjonen, klager hun saken inn til Finansklagenemnda. Det er en uavhengig klageinstans for blant annet forsikring- og banksaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer