Pensjon og pensjonssparing

- Skjønner ikke at det skal være så vanskelig

To av tre 45-60-åringer vet ikke hvor mye de får i pensjon. Skuespiller Geir Kvarme (57) får sjokk når han blir presentert for pensjonsinntekten han står ovenfor - og har iverksatt sparing i godt voksen alder.

DETTE FÅR DU I PENSJON: Skuespiller Geir Kvarme blir veldig overrasket når han i TV-programmet «I lomma på Silje» får vite hva han kan forvente å få i pensjon. Hans situasjon er ikke unik: Undersøkelser viser at to av tre i alderen 45 til 60 år ikke aner hva de kan forvente å få utbetalt i pensjon, når den tid kommer. Foto: Viaplay/TV3 Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

59 prosent i alderen 45–60 år vet ikke hvor mye de får og hvor mye de bør spare til pensjonisttilværelsen, ifølge en undersøkelse fra Kantar TNS.

I TV-programmet «I lomma på Silje» får vi se historien om skuespiller Geir Kvarme som ønsker å finne ut hvor mye han vil få i pensjon - og med mål om å spare mer til nettopp pensjonisttilværelsen.

I TV-programmet blir Kvarme temmelig overrasket da han får konklusjonen om hva han kan forvente seg i pensjon fra folketrygden og arbeidsgiver: 350.000 kroner i året.

- Det vil ikke være forenlig med det livet jeg har forestilt meg som pensjonist, sier Kvarme til Vi.no.

Vanskelig å finne svar

- Jeg er fortsatt usikker på det beløpet, sier Kvarme, med henvisning til inntekten Sandmæl forespeiler Kvarme som pensjonist dersom han ikke starter en egen pensjonssparing.

Kvarme forteller at han lenge har forsøkt å undersøke hva han vil få i pensjon, men at dette har vært en vanskelig oppgave.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.