Lege

Skyhøye gebyrer etter legetime: - Urimelig og rammer pasientene

Det er ikke rimelig at forbrukere skal betale opp mot 100 kroner for få betalt for seg hos legen, mener Forbrukerrådet - som vil ha maksgrense på fakturagebyr.

BETALE HOS LEGEN: Det er for det meste slutt med å betale med kort hos legen eller i skranken før du går. Nå må du selv huske å enten betale i en automat på venterommet eller å betale via en lenke fra sms. Det fører til at mange ender med å måtte betale gebyrer til betalingstjenesten, som tjener millioner på dette, ifølge en ny rapport fra Forbrukerrådet. Foto: NTB/Shutterstock
BETALE HOS LEGEN: Det er for det meste slutt med å betale med kort hos legen eller i skranken før du går. Nå må du selv huske å enten betale i en automat på venterommet eller å betale via en lenke fra sms. Det fører til at mange ender med å måtte betale gebyrer til betalingstjenesten, som tjener millioner på dette, ifølge en ny rapport fra Forbrukerrådet. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

De fleste legekontorene har gått bort fra kontant betaling og kjøper betalingstjenester fra eksterne aktører. Etter legetimen betaler du kanskje på en betalingsautomat på venterommet eller du får sms med lenke til betaling noe tid etter legetimen?

Glemmer du betale når du går, eller overser sms-en med betalingslenken, kan det koste deg dyrt.

En ny rapport fra Forbrukerrådet viser at å få tilsendt en digital faktura etter et fastlegebesøk kan koste deg over 70 kroner. Og overser du betalingen er faktureringsselskapene ofte raske ute med å ilegge purre- og inkassogebyrer.

– Det er ikke rimelig at forbrukere skal betale opp mot 100 kroner for å gjøre opp for seg. Derfor vil Forbrukerrådet regulere fakturabransjen og innføre maksgrenser for hvor høyt et fakturagebyr kan være, sier Inger Lise Blyverket, direktør i Forbrukerrådet.

– Dette er en gebyrpraksis som rammer pasientene. Glemmer du bankkortet hjemme, overser betalingsautomaten eller er fortumlet etter et legebesøk, så er du med på å sikre millioninntekter til faktureringsselskapet, sier hun videre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer