Oppfyll hyttedrømmen

Slik får du «egen» hytte uten banklån

Kom og gå når du vil, uten å bestille på forhånd. Kan åremålsleie oppfylle hyttedrømmen – uten at du må arve eller vinne i lotte først?

HYTTEKOS: Mange drømmer om å sette sitt eget preg på en hytte. Hvis du ikke har lyst eller råd til å kjøpe, kan du oppnå mye av det samme gjennom åremålsleie. Foto: NTB scanpix
HYTTEKOS: Mange drømmer om å sette sitt eget preg på en hytte. Hvis du ikke har lyst eller råd til å kjøpe, kan du oppnå mye av det samme gjennom åremålsleie. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

– Åremålsleie gir deg en fantastisk mulighet til å finne ut om hyttelivet er noe for deg, uten at du trenger å gå i banken og be om lån, sier Mette Karlsrud Stene-Johansen, redaktør i magasinet Hytteliv.

– Det er jo kjedelig å finne ut at du ikke trives så godt på hytta – eller i området, etter at du har brukt en masse penger på å kjøpe en eiendom, påpeker hun.

Med åremål menes en tidsbegrenset kontrakt, men leieavtalen løper gjerne over mer enn høstferien eller en helg. Som betegnelsen åremål indikerer, leier du gjerne hytta i flere år.

– Men selv om du bare leier hytta, kan du som regel gjøre den litt til «din». Kanskje du kan få snekre litt eller male, og du kan sette igjen tingene dine. Altså bruke hytta som din egen, sier Stene-Johansen.

Les også: Slik kan du leie ut skattefritt

Litt «din» hytte

Per september ligger det cirka 250 åremålshytter til leie, fra både private og profesjonelle utleiere, på finn.no. Landets største grunneier, Statskog, har dessuten rundt 300 hytter utleid på åremål – om lag 15 av dem er ledige. Seniorkonsulent i Statskog, Torkel Skoglund, bekrefter at du som regel får gjøre åremålshytta litt til «din egen»:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer