Hvordan få jobb når man er 55+

Slik kan du få jobb når du er over 55

Fem tips til hva du bør tenke på.

DYPDYKK: Har du jobbet lenge på et sted, er det vanskeligere å finne ut hva dine kompetanser egentlig er. Ta derfor et dypdykk i CV-en og finn frem til dine styrker på et dypere plan. Foto: Lisa Malvina Wisløff
DYPDYKK: Har du jobbet lenge på et sted, er det vanskeligere å finne ut hva dine kompetanser egentlig er. Ta derfor et dypdykk i CV-en og finn frem til dine styrker på et dypere plan. Foto: Lisa Malvina Wisløff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

(Vi.no): - Det som selger i arbeidslivet er kompetanse, og den man utvikler i første jobb etter studiene går fort ut i dag.

Det forteller Einar Wergeland-Jenssen, administrerende direktør i rådgivningsfirmaet AS3.

De har hjulpet mange seniorer ut i arbeidslivet og samarbeidet med Senter for Seniorpolitikk.

- Hvorfor er det så vanskelig for noen å få jobb etter 55?

- Det finnes åpenbart mange myter om hva som skjer med oss når vi blir eldre, og det er for mye fokus på hva man mister.

- Jeg tror også det er viktig å tenke på det personlige ansvaret hver og en av oss må ta, med å opprettholde sulten etter å lære, mener Wergeland-Jenssen.

Les også: Det ble forbudt i 2013, men aldersdiskrimineringen fortsetter å øke

1. Skaff deg en fordel på CV-en

Det viktigste man gjør innledningsvis er å finne ut hva man lært i løpet av arbeidslivet. Dette kan man klare fint på egenhånd, men det kan også være greit å få en annen sitt synspunkt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer