Bestille pass og ID-kort

Slik kan passkøene ramme også deg som ikke skal ha nytt pass

Køene på passkontorene kan ramme også deg som egentlig ikke skal ha nytt pass - men som bare trenger ny legitimasjon når bankkort med bilde forsvinner.

ID-KORT: Med et nytt, nasjonalt ID-kort kommer det også mange nye sikkerhetselementer. Disse skal blant annet gjøre forfalskning vanskelig. Foto: Politiet. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I pressområdene er det allerede månedslange ventetider på å få time hos politiets passkontor.

Og selv om det er mange som skal bestille nytt pass, vil passkøene også ramme de som ikke skal ha pass - men som trenger en ny og gyldg legitimasjon når bankkort med bilde nå forsvinner.

Nasjonalt ID-kort bestilles på passkontoret på samme måte som pass.

- 550 000 pass går ut på dato

- Det er mange pass som vil gå ut på dato i år, samt at det var færre enn vanlig som søkte om fornyet pass i 2020. Det er cirka 550 000 pass som vil gå ut på dato de neste 12 månedene, forteller leder for ID-seksjonen i Politidirektoratet, Arne Isak Tveitan, til Vi.no.

Nå melder Politidirektoratet og flere lokale passkontorer om at de forventer stor pågang på pass- og ID-kontorene etterhvert som flere får vaksine mot covid-19 og smittesituasjonen forbedrer seg.

Og én ting er pass; en annen ting er du som kanskje får behov for ny legitimasjon når bankkortet ditt med bilde blir ugyldig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.