Hvordan spare til pensjonen

Slik lager du deg den beste spareplanen

Enten du er 25 eller 60 år - denne spareplanen bør du starte med nå.

TRYGG FREMTID: Pensjonssparing er i manges øyne den absolutt viktigste sparingen du foretar deg, og det er ikke uten grunn. Foto: Scanpix.
TRYGG FREMTID: Pensjonssparing er i manges øyne den absolutt viktigste sparingen du foretar deg, og det er ikke uten grunn. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

- Vi nordmenn har gjerne en forventning om en pensjonsstørrelse på bortimot 70 prosent av lønnen, slik det gjerne var for tidligere generasjoner. De brutale fakta er at mange i fremtiden bare kan forvente rundt 40 prosent av dagens lønn i pensjon fra folketrygden.

Det sier Marianne Frønsdal, forbrukerøkonom ved Sparebanken Vest.

Og det er nettopp derfor det er så viktig å lage seg en skikkelig spareplan for pensjonen din.

Tipset til forbrukerøkonomen er å sette opp denne planen for året som akkurat har begynt, så er du i gang!

Skaff deg oversikt

Også Knut Dyre-Haug, pensjonsøkonom ved Storebrand, understreker at en god og konkret pensjonsplan er gunstig å starte året med, særlig dersom du ser at pensjonen din blir i minste laget.

- Husk at utbetalingene blir til dels mye mindre om du velger å starte ved 62 års alder i forhold til for eksempel 67. Dersom du ser at du må jobbe lenge for å få en pensjon du er tilfreds med, er planleggingen ekstra viktig. Du vet ikke hvordan livet, jobben, helsa eller interessene er når man runder 62, så lag deg selv et sikkerhetsnett, råder Dyre-Haug.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer