Hvordan avslutte TV-lisensen

Slik slipper du å betale TV-lisens

Og snart kan det bli slutt på hele kringkastningsavgiften.

TV-LISENS: Alle som eier en fjernsynsmottaker må betale en kringkastningsavgift. Men det finnes måter å slippe unna dette. Vi forteller deg hvordan i artikkelen under. Foto: Shutterstock.
TV-LISENS: Alle som eier en fjernsynsmottaker må betale en kringkastningsavgift. Men det finnes måter å slippe unna dette. Vi forteller deg hvordan i artikkelen under. Foto: Shutterstock. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Noen betaler gladelig kringkastningsavgiften hvert år, eller NRK-lisensen som mange kaller den. Andre irriterer seg grønn over avgiften.

Men du kan slippe unna hele TV-lisensen.

Her får du vite hvordan.

Derfor betaler du TV-lisens

Først: Kringkastingsavgiften for 2018 er 2970,24 kroner, fordelt på to betalinger.

NRK får mye tyn for dette, men det mange ikke klar over er at kringkastningsavgiften ikke er betaling for å se på NRKs sendinger, men en avgift som alle husstander som har en fjernsynsmottaker, må betale. Har du fjernsynsmottaker, har du lineær-TV, og lisensen må du betale uavhengig av om du bruker den eller ikke, og uavhengig om du ser på NRK eller ikke.

Lineær-TV er TV-sendinger sendt på tradisjonelle TV-kanaler, der TV-kanalen og distributørene bestemmer hvilket innhold som skal sendes, og når det skal sendes. I Norge står NRK, TV2, TVNorge og TV3 for brorparten av lineær-TV-sendingene.

For å kunne se på disse kanalene, trenger du en fjernsynsmottaker. Det betyr alt utstyr som kan ta i mot fjernsynssignaler og videreformidle dem direkte, altså utstyr som inneholder en «tuner». Det vil si alt med antenneinngang, samme om det for eksempel er en TV, en DVD-opptaker, en dekoder-boks eller en PC med TV-kort.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.