
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Fra 1. juli har ikke danske arbeidsgivere lov til å spørre jobbsøkere om alder. Målet er å sikre at eldre ikke blir utsatt for diskriminering når de skal søke jobb og slik også bidra til å avhjelpe mangelen på arbeidskraft.
I forkant av arbeidet med lovforslaget la det danske Arbeidsdepartementet frem en rapport i februar som viser at halvparten av de arbeidsledige over 50 år har opplevd å bli valgt bort på grunn av alder.
Ifølge likestillings- og diskrimineringsombud Bjørn Erik Thon er det mange av de eldste arbeidstakerne og arbeidssøkende på det norske arbeidsmarkedet som sliter med å få seg jobb. Ombudet jobber også for en lovendring - men en annen enn den som nå er innført i Danmark.
- Sliter på arbeidsmarkedet
- Til tross for rekordmange ledige jobber i Norge, sliter mange av de eldste arbeidstakerne og arbeidssøkende på arbeidsmarkedet. Av de i 50-årene som slutter i jobben, er hele 60 prosent av dem fremdeles uten jobb etter tre år. Nær 50 000 arbeidsdyktige mellom 50 og 64 år lever av arbeidsavklaringspenger. Det er et stort problem, sier Thon til Vi.no.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger