Oppsigelse og sluttavtale

Sluttavtale ga dagpengekutt

Om du sier opp selv eller blir sagt opp, kan påvirke når du har rett til dagpenger. Men å si ja til sluttavtale fordi du føler deg tvunget til å gå av arbeidsgiver, kan i verste fall gi dagpengekutt.

SLUTTAVTALE: Vær obs på at en sluttavtale kan gå utover når dagpengene utbetales. Foto: NTB
SLUTTAVTALE: Vær obs på at en sluttavtale kan gå utover når dagpengene utbetales. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Skal du slutte i jobben kan du ha krav på dagpenger fra Nav, men når dagpengene faktisk kommer på konto avhenger blant annet av om det er du som sier opp, eller om du er blitt sagt opp:

Nav skriver på sine nettsider at dersom du ikke hadde rimelig grunn til å si opp, eller at du selv er ansvarlig for at du mistet jobben, vil du ikke få utbetalt dagpenger de første 18 ukene i dagpengeperioden.

De 18 ukene kalles forlenget ventetid, og starter samme dato som du får innvilget dagpenger fra. Tidligere var forlenget ventetid på 12 uker.

Ett eksempel på at du kan måtte vente på dagpengene er hvis du takker ja til sluttavtale, som denne saken fra Trygderetten er et eksempel på.

Skulle sies opp av arbeidsgiver

Personen dette gjelder fikk innvilget dagpenger fra Nav 1. august 2019, med forlenget ventetid, dermed ville dagpengene først komme til utbetaling tolv uker senere.

Han klaget på vedtaket, men Nav Klageinstans mener Nav hadde rett til å gi forlenget ventetid i saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.