Skatteoppgjør 2022

Snart kommer skattemeldingen

Alle får ikke skattemeldingen samtidig - og heller ikke selve skatteoppgjøret, når den tid kommer.

SKATTEMELDING 2022: Skattemeldingen som kommer i år, er for inntektsåret 2021. Det gode med den nye skattemeldingen er at du faktisk kan få skatteoppgjøret tidligere - dersom du faktisk går inn og leverer den. Foto: Skatteetaten
SKATTEMELDING 2022: Skattemeldingen som kommer i år, er for inntektsåret 2021. Det gode med den nye skattemeldingen er at du faktisk kan få skatteoppgjøret tidligere - dersom du faktisk går inn og leverer den. Foto: Skatteetaten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Selvangivelse, skattemelding og skatteoppgjør. «Kjært barn» kan ha mange navn - men uansett om du fremdeles kaller skattemeldingen selvangivelse, skal du vite at du svart får svar på om du kan måtte betale restskatt eller om du får penger tilbake.

Eller, de første får snart svar.

Det er nemlig ikke slik at alle får skattemeldingen samtidig - og selv om noen kan få skatteoppgjøret allerede i vår, får heller ikke alle skatteoppgjøret samtidig:

I fjor var pensjonister og andre med Nav-utbetalinger blant dem som fikk skatteoppgjøret seint. Noen måtte vente helt til siste pulje med skatteoppgjør som var mellom 19. august og 25. november.

Blant ulike årsaker til forsinket skatteoppgjør, er at du for eksempel har levert skattemeldingen på papir; du har søkt om utsettelse; du betaler kildeskatt på pensjon; du har krevd særfradrag for liten skatteevne eller at ektefellen din får skatteoppgjøret sitt seint.

En annen grunn kan også være at du har fått etterbetalt en ytelse fra Nav eller andre pensjonsutbetalere i 2020 som gjelder tidligere år. Du kan lese mer om dette her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.