
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.
Gjenlevendepensjon – også omtalt som etterlattepensjon – skal sikre deg inntekt dersom du mister ektefelle, partner eller samboer med felles barn. Gjenlevende barn kan ha rett på barnepensjon; pensjonister og uføre kan ha gjenlevendefordel i tillegg til alderspensjonen eller uføretrygden – og du kan også ha rett på gjenlevendeytelser fra en tidligere ektefelle. Dersom du ikke fyller vilkårene for gjenlevendepensjon, kan du ha rett på en overgangsstønad.
Alt dette er imidlertid i endring:
Gjenlevendepensjon og overgangsstønad skal avvikles og erstattes av en tidsbegrenset omstillingsstønad - og regjeringen planlegger for at dette skal tre i kraft fra 1. januar 2024.
I tillegg skal ordningen med å innvilge gjenlevendetillegg og/eller gjenlevendefordeler til uføretrygd og alderspensjon også fases ut.
Det jobbes fremdeles med å få alle detaljer rundt den nye ordningen på plass, men en av de store endringene som kommer er at etterlattepensjonen skal gå fra å være en varig ytelse (forutsatt at du ellers oppfyller kravene, og vurdert opp mot egen inntekt) – til å bli en tidsbegrenset stønad.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger