Reise til Spania nå

Spansk løsning for norske trippelvaksinerte

Reise til Spania nå? Nordmenn med tre vaksinedoser har problemer med å få nødvendige innreisepapirer til Spania. Mens de venter på en løsning, anbefaler ambassaden «en spansk en».

INNREISE TIL SPANIA: Spania krever at du har fylt ut et helseskjema før avreise - men nå opplever nordmenn med tre vaksinedoser at de ikke får godkjent vaksinepasset. Foto: Shutterstock/NTB
INNREISE TIL SPANIA: Spania krever at du har fylt ut et helseskjema før avreise - men nå opplever nordmenn med tre vaksinedoser at de ikke får godkjent vaksinepasset. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

- Vi har fått en god del henvendelser og det er dessverre mange som er bekymret og tror at de ikke får lov til å reise inn i Spania mer - men det får de jo, sier Karen Astrid Sand ved Spanias Ambassade Turistavdelingen.

Problemet er at nordmenn med tre vaksinedoser får en feilmelding når de prøver å fylle ut det obligatoriske helseskjemaet for innreise til Spania.

NRK omtalte utfordringen tirsdag.

Sand forteller at det er en ukes tid siden de begynte å få de første meldingene om dette fra fortvilte nordmenn.

- Innreiseskjemaet er rett og slett ikke tilpasset en tredje vaksinedose per dags dato, men dette er noe det jobbes med - og vi håper at det er en løsning på plass ganske snart, sier Sand til Vi.no.

Inntil videre har de sendt ut en oppskrift på hva du kan gjøre for å omgå problemet inntil en løsning er på plass - som du kan se nedenfor.

Slik unngår du problemet

Problemet har vært at du må laste opp koronasertifikatet i helseskjemaet - men at dette ikke blir riktig når det er tre vaksinedoser inn i bildet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer