Spareappene Spiff, Dreams og Spare

Sparetipsene som hjelper deg å nå store drømmer

Sparing trenger ikke bare handle om bolig og pensjon. Nye apper vil hjelpe deg med å spare til det som er gøy.

NOK TIL Å REISE: Sliter du med å spare til drømmereisemålet? Kanskje en spareapp kan hjelpe deg med å oppnå målet ditt? Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
NOK TIL Å REISE: Sliter du med å spare til drømmereisemålet? Kanskje en spareapp kan hjelpe deg med å oppnå målet ditt? Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Sparing er i vinden som aldri før. Den siste tida er det dukket opp en rekke bloggere som tar for seg temaet sparing, og de største avisene skriver om supersparerne. Ikke overraskende er det også kommet apper som skal motivere deg til å spare til det du ønsker deg. Appene lover også å hjelpe deg med å droppe unødvendige kjøp i hverdagen.

Dreams og Spiff er to av appene på markedet som lover sparing på en enkel og motiverende måte.

Oppskriften er enkel: Avstå fra små ting her og nå slik at du kan oppnå større og viktigere ting i framtida.

«Gi pengene mening»

På sin nettside lover Dreams å hjelpe deg med å «gi pengene dine mening». Appen gir deg små «belønninger» for å spare. Disse skal erstatte den kortvarige gleden man får av unødvendige småkjøp som den ekstra sjokoladen i butikken eller den daglige kaffen fra den lokale baristaen på vei til jobb.

I Dreams-appen kan du for eksempel legge inn bilder av drømmene dine som visualiserer målet med sparingen. Etter hvert som du nærmer deg målet kommer det en grønn strek rundt bildet, så det er lett å se hvor lang vei det er igjen. «Drømmen» i appen kan være alt fra den fine jakka du ønsker deg til helgeturen med kjæresten, en langtidsferie eller dyrt sportsutstyr.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer