Eldre i arbeidslivet

Stemplet som for gamle til å jobbe

- Men eldre er en viktig ressurs på arbeidsmarkedet, mener direktør.

KUNNSKAPSRIKE: Mange arbeidsgivere ønsker ikke arbeidstakere over 60 på jobb. Det er helt feil tankegang, mener direktør. Foto: Scanpix.
KUNNSKAPSRIKE: Mange arbeidsgivere ønsker ikke arbeidstakere over 60 på jobb. Det er helt feil tankegang, mener direktør. Foto: Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi jobber stadig lenger, og arbeidstakerne blir derfor også eldre. Og det er det flere grunner til.

I Norsk Seniorpolitisk barometer 2017 kommer det frem at når yrkesaktive blir spurt om hvorfor de fortsatt vil jobbe, svarer de som er 62 år og eldre:

  1. Godt arbeidsmiljø på arbeidsplassen
  2. Gode arbeidskamerater/kolleger
  3. Jobben bidrar til økt livskvalitet
  4. Har interessante arbeidsoppgaver
  5. Jobben er godt betalt

58-åringer for gamle

Undersøkelsen viser også at norske ledere mener at arbeidstakere er blitt “eldre” når de er kommet opp i 55,9 år. Derimot svarer fire av 10 yrkesaktive over 60 år “nei” på spørsmålet om de betrakter seg selv som eldre arbeidstakere.

Men selv om arbeidstakere over 60 ikke ser på seg selv som “eldre” i arbeidslivet, viser det seg at det er vanskelig, og i enkelte tilfeller umulig for arbeidssøkende i denne aldersgruppen å få ny jobb.

I sin årlige undersøkelse Norsk Seniorpolitisk Barometer , spør Senter for seniorpolitikk norske ledere i privat og offentlig sektor: “Ved hvilken alder mener du at en person er for gammel til å bli innkalt til intervju?”

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.