Skatt på pensjon

Stoler ikke på Vedums skatteløfter: - Rammer de med minst pensjon

Pensjonistforbundets Jan Davidsen frykter skattesjokk for norske pensjonister, også for minstepensjonistene. De stoler ikke på regjeringens lovnader om lavere skatt.

SKATT TIL PENSJONISTER: Feil beregningsgrunnlag gir høyere skatt til de med lavest pensjon, ifølge Pensjonistforbundet. Foto: Pensjonistforbundet
SKATT TIL PENSJONISTER: Feil beregningsgrunnlag gir høyere skatt til de med lavest pensjon, ifølge Pensjonistforbundet. Foto: Pensjonistforbundet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ifølge Pensjonistforbundet fikk pensjonistene økt skatt i fjor og vil få økt skatt i år, på tross av regjeringens løfte om lavere skatt for alle med vanlige inntekter, skriver de i en pressemelding.

Forbundsleder Jan Davidsen sier at selv om finansministeren og statsministeren lover at det samlede skattetrykket ikke skal øke i neste års budsjett, har de liten grunn til å stole på dette.

Davidsen viser til beregninger forbundet har gjort, som tyder på at blant annet enslige minstepensjonister får urimelige skatteutslag.

Urimelige skatteutslag

- Våre beregninger viser blant annet at enslige minstepensjonister må betale 4 283 kroner i inntektsskatt i 2023, noe som bryter med prinsippet om at minstepensjonister ikke skal betale inntektsskatt.

- Nå må regjeringen rydde opp og bruke revidert budsjett til å rette opp de urimelige skatteutslagene, krever Davidsen.

Han viser til at regjeringen i fjor lovet at skattesystemet skulle virke mer omfordelende, og at personer med inntekter under 750 000 kroner skulle få redusert skatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.