Studie: Ansatte over 55 taklet hjemmekontor best

Ledere og andre mener eldre arbeidstakere er lite villige til omstilling. – Ungdomsdyrkingen i noen bransjer er litt komisk, mener Kari Østerud ved Senter for seniorpolitikk.

HJEMMEKONTOR: Arbeidstakere over 55 er de som takler hjemmekontor best, mens de unge sliter mest, ifølge studie. Foto: Shutterstock NTB
HJEMMEKONTOR: Arbeidstakere over 55 er de som takler hjemmekontor best, mens de unge sliter mest, ifølge studie. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

En utbredt holdning til de eldste arbeidstakerne er at de ikke takler digitale endringer og er lite omstillingsvillige. En ny undersøkelse viser at disse holdningene ikke stemmer.

Rapporten utført av Institutt for samfunnsforskning på oppdrag fra Senter for seniorpolitikk (SSP), viser nemlig at de eldste arbeidstakere på hjemmekontor mestret overgangen til nye, digitale arbeidsformer like godt som yngre.

– Vi var litt bekymret for at seniorer heller ville gå av med pensjon, men det var ingen grunn til bekymring. Både seniorer og unge arbeidstakere har klart å ta i bruk nye digitale verktøy uten problemer, sier Kari Østerud, direktør ved Senter for seniorpolitikk til Vi.no.

I kjølvannet av coronatiltakene viser det seg også at de eldre arbeidstakerne ikke fikk svekket jobbmotivasjonen. For de yngste arbeidstakerne er det derimot større grunn til bekymring, ifølge studien:

– De eldste taklet hjemmekontorsituasjonen best, men det er kanskje ikke så rart når du har arbeidserfaring, trygghet og kompetanse til å stå i det. Yngre har større behov for bekreftelse på arbeidsplassen. De eldste har også bedre plass og ikke små barn hjemme. De yngre bor kanskje i knøttsmå leiligheter og kollektiv, sier Østerud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.