
Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen
(Vi.no): Det er mange myter om godt voksne i jobb: At de har mer sykefravær, er redde for ny teknologi, er uvillige til omstilling og har et ønske om å surfe frem til pensjon, skriver nettstedet Nyjobb50+.
Men å ansette godt voksne kan først og fremst være en fordel for bedriftene.
I en fersk FoU-rapport, «Aldringens betydning for helse, arbeidskapasitet og arbeidsprestasjoner», oppsummeres fordeler og ulemper med å bli eldre.
Studier av personlighet tyder på at når man blir eldre blir man mindre nevrotisk, mindre ekstrovert, mer medmenneskelig og mer planmessig.
Noe blir altså bedre med alderen, men mer slitasje på kroppen og økning for ulike lidelser er ting som reduseres.
- Alder sier veldig lite om hva du kan bidra med på en arbeidsplass. Det finnes neppe forskningsmessig belegg for å påstå at eldre arbeidstagere som gruppe presterer dårligere enn sine yngre kolleger, sier Kari Østerud, leder for Senter for Seniorpolitikk.
Les også: Å bytte jobb sent kan bli en dyr lærepenge. Dette bør du vite
- Eldre plukkes ikke opp
Østerud er opptatt av å ikke generalisere og trekke frem personlighetstrekk for en hel aldersgruppe, men sier hovedproblemet er at mange som skal ansette ikke en gang vurderer søknadene fra de eldste søkerne.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger