Svindel 2022

Svindlet av «kjæresten»: - De fortsetter å tappe ofrene for penger helt til de ikke har mer

- En stor påkjenning for offeret, sier svindelekspert Sebastian Claydon Takle i DNB om svindelformen som går under navnet kjærlighetsbedrageri. Særlig kvinner i alderen 60-75 år blir rammet.

KJÆRLIGHETSSVINDEL: Avdelingsleder Sebastian Claydon Takle i DNBs Financial Cyber Crime Center, forteller at nordmenn fra 20 til 90 år blir lurt av personer de har et tillitsforhold til. Foto: DNB
KJÆRLIGHETSSVINDEL: Avdelingsleder Sebastian Claydon Takle i DNBs Financial Cyber Crime Center, forteller at nordmenn fra 20 til 90 år blir lurt av personer de har et tillitsforhold til. Foto: DNB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Se for deg at du møter en person på nett, som du liker. Følelsene virker gjensidige, og din nettflamme vil gjerne at dere chatter privat. Når tillitsforholdet er etablert, dukker et spørsmål om pengehjelp opp. Plutselig er du blitt et offer for det som kalles kjærlighetsbedrageri.

- Det er mange problemer med denne kriminalitetsformen. For det første er det ofte en stor økonomisk påkjennelse for offeret, men det er også et enormt tillitsbrudd og mange ofre opplever dessverre mye skam, forteller Sebastian Claydon Takle, avdelingsleder for DNBs Financial Cyber Crime Center (FC3).

For selv om phishing i form av SMS er bedrageriformen DNB ser mest av, har de ikke sett noen reduksjon av betydning i hverken kjærlighetsbedrageri eller investeringsbedrageri rettet mot privatpersoner.

Det amerikanske Federal Trade Commission rapporterte tidligere i år om rekordhøye tilfeller av kjærlighetsbedragerier i 2021, der ofrene i mange tilfeller har sendt penger gjentatte ganger: de tror de hjelper noen de bryr seg om. Men alt er løgn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.