Nav

Sykmeldte kan ha fått avslag på feil grunnlag: - Ta kontakt!

– Det er dessverre ikke mulig for Nav å identifisere akkurat hvilke saker som kan ha fått avslag på feil grunnlag, derfor er det viktig at personer som mener de er berørt tar kontakt, oppfordrer Nav.

FEIL FRA NAV: Nav kan ha behandlet søknader om sykepenger feil - og ber deg som tror du kan være rammet, om å ta kontakt. Foto: Vidar Ruud / NTB
FEIL FRA NAV: Nav kan ha behandlet søknader om sykepenger feil - og ber deg som tror du kan være rammet, om å ta kontakt. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Personer med flere arbeidsforhold som har søkt om sykepenger kan ha fått avslag på feil grunnlag. Nav ber deg om å ta kontakt hvis du tror du er berørt.

Dette melder Nav i en pressemelding tirsdag 28. mars.

– Det er dessverre ikke mulig for Nav å identifisere akkurat hvilke saker som kan ha fått avslag på feil grunnlag, derfor er det viktig at personer som mener de er berørt tar kontakt med oss slik at vi får behandlet saken deres på nytt, sier Ytelsesdirektør Eve V. Bergli.

Nav lister opp disse punktene som grunner til at du kan være berørt:

  • du hadde flere arbeidsforhold samtidig,
  • du ikke var sykmeldt fra alle arbeidsforhold,
  • du fikk vedtak om avslag fordi du hadde et inntektstap på mindre enn 20 prosent og
  • du fikk vedtak om avslag før 1. januar 2022.
  • Det kan også berøre arbeidsgivere i saker med refusjon.

- Tror det er et lite antall saker

– Vi har grunn til å tro at det dreier seg om et lite antall saker, og antagelig vil det også være snakk om mindre beløp i korte perioder i de sakene som er aktuelle. Men det er viktig for oss å se på innmeldte saker på nytt og sørge for at søknader får riktig utfall, sier Bergli videre i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.