Nav pensjon

Tabben som kan gi deg ekstra skattetrekk i desember

Forventer du en trekkfri utbetaling eller halv skatt i desember, må du passe på å ikke gjøre denne tabben.

MINDRE SKATT I DESEMBER? Pass på dette om du har lagt inn et frivillig skattetrekk på utbetalingene dine. Foto: NTB
MINDRE SKATT I DESEMBER? Pass på dette om du har lagt inn et frivillig skattetrekk på utbetalingene dine. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Ved utgangen av september i år var det i alt 1 014 800 alderspensjonister her til lands, som er en økning på 1,7 prosent fra samme periode i fjor, ifølge tall fra Nav.

Normalt har alderspensjonistene skattetrekk på sin pensjonsutbetaling - med ett unntak: Desember er trekkfri måned på pensjonsutbetalingen, som i år kommer 12. desember.

På flere andre stønader utbetalt av Nav er det halvt skattetrekk i desember. Her får du en større oversikt over hvilke skattetrekk som gjelder de forskjellige Nav-utbetalingene.

For enkelte vil det likevel kunne gjennomføres skattetrekk også i desember - nemlig hos de som har lagt inn et frivillig skattetrekk.

Frivillig skattetrekk på utbetaling fra Nav?

Ifølge Nav vil frivillig skattetrekk når det registreres, gjelde ut året. De som mottar pensjon og uføretrygd kan selv legge inn dette når de logger inn på Nav.no. For andre ytelser kan man sende beskjed når man er logget inn digitalt, eller per post, for å be om et frivillig skattetrekk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.