Nav, tjenestepensjon og samordning av pensjon

Taper 170 000 kroner hvert år, på grunn av pensjonsregel

Samordningsregler gjør at mannen taper nesten 170 000 kroner hvert år, resten av livet. - Jeg straffes for å ikke ta ut pensjon ved 67, sier pensjonisten.

DET BLE INGEN «GARANTIPENSJON»: Mannen hadde sett fram til en garantipensjon på 66 prosent av sluttlønna - og ble veldig overrasket da han som 70-åring likevel ikke fikk det. Årsak: Regler om samordning av Nav-pensjon og offentlig tjenestepensjon - og at han hadde tatt ut tidlig-pensjon fra Nav allerede fra 62 år. Bildemontasje. Foto: NTB/Nav
DET BLE INGEN «GARANTIPENSJON»: Mannen hadde sett fram til en garantipensjon på 66 prosent av sluttlønna - og ble veldig overrasket da han som 70-åring likevel ikke fikk det. Årsak: Regler om samordning av Nav-pensjon og offentlig tjenestepensjon - og at han hadde tatt ut tidlig-pensjon fra Nav allerede fra 62 år. Bildemontasje. Foto: NTB/Nav Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mannen startet uttak av alderspensjon fra Nav allerede som 62-åring, men fortsatte å jobbe til han var 70.

Det skulle koste ham dyrt.

Samordningsreglene som gjelder for ansatte med offentlig tjenestepensjon gjør nemlig at pensjonen fra Nav og pensjonen fra arbeidsgiver skal regnes sammen for å komme fram til en total pensjon som kan innebære en garantipensjon på 66 prosent av sluttlønna.

Og dette gjør at pensjonisten får mye mindre utbetalt i pensjon enn han mener han har blitt lovet.

Her kan du lese hvordan tjenestepensjonen kan tape seg 100 000 kroner ut fra hvor gammel du er når du går av som pensjonist.

- Jeg fulgte oppfordringen om å stå lenger i arbeidslivet enn til 67 år. Det sparte pensjonskassa for å utbetale pensjon til meg i tre år. I tillegg straffes jeg med et vedtak fra som gir meg en til dels kraftig reduksjon for all framtidig pensjon!, uttaler pensjonisten i sin klage til Trygderetten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.