Taxfreehandel i sommer? Det viktige å vite nå

Skal du på utenlandsferie og kanskje ønsker å handle med deg varer, alkohol eller annet hjem? Her er reglene du bør vite om nå.

SHOPPING PÅ TAXFREE ELLER I UTLANDET? Parfyme, alkohol, klær, sminke, reiseeffekter og solbriller: Taxfreebutikkene bugner av varer - men pass på om fristelsene blir mange og store, så du ikke tabber deg ut. Illustrasjonsfoto: NTB
SHOPPING PÅ TAXFREE ELLER I UTLANDET? Parfyme, alkohol, klær, sminke, reiseeffekter og solbriller: Taxfreebutikkene bugner av varer - men pass på om fristelsene blir mange og store, så du ikke tabber deg ut. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Mange av oss er bekymret for hva utenlandsferien vil koste grunnet den svake kronekursen. I tillegg truer økte boliglånsrenter og dyrere varer her hjemme. Likevel er det ikke så mange som velger bort utenlandsferien helt.

For mange inkluderer en utenlandsferie også litt shopping, det være seg på flyplassen eller på destinasjonen. Tenker du å bruke noe av feriebudsjettet på nye solbriller, en deilig parfyme eller påfyll til vinskapet, er det best å ha kontroll på reglene.

Husk at det er forskjell på regler for varer handlet på taxfree eller på destinasjonen. Og pass på de nye kvotereglene som trådte i kraft fra nyttår.

Her er viktige regler å ha kontroll på om du tenker å handle på taxfree eller utenlands i ferien:

Forskjellen på kvoten og verdigrensa

En ting er kvoten - en annen ting er verdigrensa. Og for deg som ønsker å få med deg maks av hva du kan da med deg fra utenlandsturen, bør du huske dette:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.