Forsikringen du alltid må sørge for å ha

- Tenkte han kunne klare seg uten husforsikring et år. Det straffet seg

Har du kontroll på husforsikringen din? Hvis uhellet er ute risikerer du i verste fall å aldri få økonomien på beina igjen.

VIKTIG: Er du ikke godt nok forsikret kan du lide så store tap at du aldri kommer deg på beina igjen. Foto: Shutterstock NTB
VIKTIG: Er du ikke godt nok forsikret kan du lide så store tap at du aldri kommer deg på beina igjen. Foto: Shutterstock NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

SFølg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Trenger du å spare penger og sysler med tanken på å kutte ut noen av forsikringene dine for en stund? Da bør du tenke deg godt om.

Vi.no har tidligere skrevet at det for noen kan være lurt å sette reiseforsikringen på en liten pause. Andre forsikringer bør du derimot absolutt ha.

Elisabeth Realfsen, fagansvarlig for Forbrukerrådets tjeneste Finansportalen.no, råder deg til å tenke over hvilke tap som vil bety aller mest for deg når du skal tegne forsikringer.

- Hvis du må gjøre en økonomisk prioritering, kan du for eksempel droppe verdigjenstandsforsikring. Det er ikke er like viktig å forsikre bunaden som det er å forsikre boligen din, sier hun.

Risikerer å aldri komme deg opp igjen

Bolig og innbo er noe av det viktigste du forsikrer, ifølge Realfsen.

- Bygningen og innboet representerer som regel verdier på millionbeløp. Disse må du forsikre. Dersom du ikke har forsikret boligen og innboet ditt og mister alt du eier i brann, vil det mest sannsynlig bli et så stort økonomisk tap for deg at du aldri kommer deg opp igjen, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer