Uføretrygd fra Nav

To dager ødela for uføresøknaden

Kvinnen manglet to dager med trygdetid for å få innvilget uføretrygd.

AVSLAG PÅ UFØRESØKNAD: To dager ødela for kvinnens uføresøknad. Les hva årsaken var i denne artikkelen. Foto: NTB
AVSLAG PÅ UFØRESØKNAD: To dager ødela for kvinnens uføresøknad. Les hva årsaken var i denne artikkelen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Etter langvarige leddplager og sykemeldinger, søkte kvinnen om uføretrygd fra Nav - men fikk nei, selv om hun oppfylte de medisinske vilkårene for å få innvilget uføretrygd.

Det var bare ett problem:

Da kvinnen flyttet tilbake til Norge fra et annet EØS-land, manglet hun to dager for å tilfredsstille kravet om sammenhengende trygdetid i forkant av uføretidspunktet. Også Trygderetten, som har behandlet saken, slår fast at de to dagene gjør at hun ikke er berettiget uføretrygd.

Krav om sammenhengende trygdetid

Når man bor i Norge er man automatisk medlem av folketrygden, som blant annet gir rett til å søke om endel ytelser fra Nav. Kravet for å få innvilget uføretrygd, er i dag at man har sammenhengende trygdetid i forkant av uføretidspunktet, altså det tidspunktet hvor man fikk arbeidsevnen varig nedsatt med minst 50 prosent, i fem år - dette var tre år før 2021. Trygdetid får man ved trygdemedlemsskap i Norge eller annet EØS-land, eventuelt et land Norge har trygdeavtale med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.