Nav

Uføretrygd: - Venter en økning

I dag er 10,5 prosent av oss uføretrygdet - og Nav forventer at dette vil øke mer det kommende året. Den største gruppen er kvinner og i aldersgruppene over 50 år. Og flere kvinner i voksen alder jobber i tillegg til uføretrygden, sammenliknet med hva menn og unge gjør.

NAV VENTER EN ØKNING: Antallet uføretrygdede har vært ganske stabilt den siste tiden men nå forventer Nav at det kommer en økning. Foto: Gorm Kallestad/NTB
NAV VENTER EN ØKNING: Antallet uføretrygdede har vært ganske stabilt den siste tiden men nå forventer Nav at det kommer en økning. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Nav har nettopp kommet med nye tall om uføretrygdede - og selv om de viser at andelen uføretrygdede i befolkningen har holdt seg stabilt på 10,5 prosent det siste halvannet året, forventer Nav nå at antallet vil øke:

De forventer at det ved utgangen av 2022 vil være 367 500 uføretrygdede - og at dette vil øke til 378 500 i 2023. Per nå, juni 2022, er det 362 800 personer i alderen 18–67 år som mottar uføretrygd i en eller annen grad.

I andel av befolkningen vil dette si at vi vil ha 10,7 prosent uføretrygdede ved utgangen av 2022 - og 10,9 prosent i desember 2023.

Arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte forklarer utviklingen med at det har vært færre som har gått fra AAP til uføretrygd på grunn av forlengelsen av AAP-ytelsen. Overgangsordningen opphører 31. oktober. Nav forventer også at saksbehandlingstida for uføretrygd skal bli kortere - som de venter også skal bidra til en økning i uføretallet.

Flest uføre blant 50 pluss

- Sammenliknet med for ett år siden, gikk uføreandelen ned for de over 45 år. Andelen gikk mest ned for de over 65 år, mens den økte for aldersgruppene 25–44 år, skriver Nav i en nyhetsmelding om den ferske statistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer