Hvor mye pensjon har jeg opptjent?

Unngå å bli snytt for pensjon

Slik får du full oversikt over pensjonen du har tjent opp.

INN PÅ KONTO: Etter mange år hos ulike arbeidsgivere, er det ikke så lett å ha oversikten over opptjent pensjon. Men det er ikke vanskelig å sjekke! Foto: Linn M. Rognø
INN PÅ KONTO: Etter mange år hos ulike arbeidsgivere, er det ikke så lett å ha oversikten over opptjent pensjon. Men det er ikke vanskelig å sjekke! Foto: Linn M. Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Mange har jobbet for flere ulike arbeidsgivere gjennom et langt arbeidsliv.

Flere har likevel ikke anelse om hvor mye de har tjent seg opp i pensjon.

Én av grunnene til det, kan være at man har vært omfattet av ulike pensjonsordninger hos hver arbeidsgiver.

- En av hovedutfordringene for folk flest er at de ikke helt vet hva de skal spørre om eller hvor de skal spørre om hva. Det finnes imidlertid mye nyttig og god informasjon på nettet, bare man vet hvor man skal lete, sier Alexandra Plahte, leder Pensjon ved Gabler Steenberg & Plahte AS.

Så hvordan skaffer du deg full oversikt over opptjent pensjon?

Her får du svarene.

Slik sjekker du pensjonen din

- For de fleste av oss utgjør hovedandelen av pensjon fra NAV. Informasjon om hva du ligger til å få i pensjon derfra, får du ved å logge deg inn på Din pensjon på NAVs nettside. Her får du informasjon om hva du ligger an til å gå i alderspensjon fra NAV, tipser Plahte.

Du får også opp tjenestepensjon gjennom dine arbeidsforhold og årlig AFP dersom du krysser av for at du er omfattet av AFP- i privat eller offentlig sektor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer