Skattemelding 2023

- Vanlig at flere får igjen på skatten, enn restskatt

Tirsdag begynner Skatteetaten å sende ut skattemeldingen for 2022. Og vanligvis er det flere som får igjen på skatten, enn som får restskatt.

NÅR KOMMER SKATTEMELDINGEN: De første skattemeldingene sendes ut i uke 11, fra og med tirsdag. Foto: NTB
NÅR KOMMER SKATTEMELDINGEN: De første skattemeldingene sendes ut i uke 11, fra og med tirsdag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

14. mars er datoen for de første utsendelsene av skattemeldingen for 2022 fra Skatteetaten. Ifølge divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal kommer skattemeldingen til nordmenn på ulike dager mellom 14. og 31. mars.

- Vanligvis gjør vi skattemeldinger tilgjengelige og sender ut varsler til folk i arbeidstid, så de første sendes ut etter planen i løpet av formiddagen, forteller hun.

Gjengedal påpeker at du blir varslet når du har mottatt din skattemelding. Hvem som får skattemeldingen først er vanskelig å spå, da de sendes ut puljevis.

- Skattemeldingene sendes ut i helt tilfeldige puljer mellom 14. og 31. mars, forteller Gjengedal.

Beskjed fra Skatteetaten på e-post

- Du trenger ikke å gjøre noe før du har fått beskjed om at din skattemelding er klar. Du får en e-post når din skattemelding er tilgjengelig for å logge inn og sjekke den, forteller Gjengedal.

I den sammenheng er det verdt å nevne at det hvert år de siste årene har dukket opp svindelforsøk som tilsynelatende forteller deg om at du har skattepenger til gode, og i år er ikke et unntak: Nylig kunne NTB fortelle om en e-post som er sendt ut, der noen utgir seg for å være Skatteetaten. Fredag gikk dessuten Skatteetaten selv ut for å advare alle mot svindel-e-poster og SMS, der det bes om alt fra kortinformasjon og personopplysninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.