Vanskelig økonomi gir nordmenn psykiske plager

Dårligere økonomi gjør at flere nordmenn føler på indre uro eller nervøsitet knyttet til egen økonomi, viser en undersøkelse Frelsesarmeen har gjennomført.

FLERE BEKYMRER SEG: Vanskelig økonomi gir økt uro og nedstemthet blant nordmenn, ifølge Frelsesarmeens ferske undersøkelse. Foto: NTB
FLERE BEKYMRER SEG: Vanskelig økonomi gir økt uro og nedstemthet blant nordmenn, ifølge Frelsesarmeens ferske undersøkelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

28 prosent av befolkningen har slitt med nedstemthet i ulik grad, og 20 prosent har slitt med søvnløshet på grunn av sin nåværende økonomiske situasjon.

Det viser en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for Frelsesarmeen.

Dessuten sier omlag halvparten av husholdningene med inntekt under 400.000 at de flere ganger har følt på nedstemthet, tiltaksløshet og indre uro på grunn av økonomien.

– Denne undersøkelsen viser tydelig at bekymring og psykiske problemer øker jo mindre inntekt man har. Vi i Frelsesarmeen møter daglig mennesker som er i en fortvilet situasjon og som spør oss om hjelp til alt fra mat til ferieaktiviteter til barna. Flere barnefamilier kommer nå til oss for første gang og fattigdommen tar dessverre ikke ferie, sier assisterende sosialsjef i Frelsesarmeen Elin Herikstad i en pressemelding.

I februar i år kunne Fafo vise til at mange av de som stiller seg i matkø hos Frelsesarmeen, allerede har en stønad fra Nav - som ikke strekker til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.