Historisk vekst:

Vi investerte mer under corona enn noengang

Nordmenn investerte mer i fond i 2020 enn tidligere år. Ifølge ekspertene er det andre forhold enn pandemien som bør påvirke om du investerer i fond eller ikke.

SVINGER: Mange som har penger i fond har sett at det har svingt i 2020. Med lang sparehorisont er det likevel ingen grunn til å frykte sparing i fond, ifølge ekspertene. Foto: Fredrik Hagen NTB
SVINGER: Mange som har penger i fond har sett at det har svingt i 2020. Med lang sparehorisont er det likevel ingen grunn til å frykte sparing i fond, ifølge ekspertene. Foto: Fredrik Hagen NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er historisk høye tall, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening (VFF) til Vi.no.

I slutten av 2020 meldte Verdipapirfondenes forening (VFF) at norske personkunder hadde netto investert i verdipapirfond for 5 milliarder kroner i november. 4,8 milliarder av disse ble satt i aksjefond og en halv milliard ble satt i kombinasjonsfond, mens 0,3 milliarder gikk netto ut av rentefond.

Ifølge Zakariassen har det vært tendens til høy investering i fond hele 2020, sett bort fra februar og mars måned da coronaviruset ble påvist i Norge. Frykt for pandemi påvirket ikke viljen til å investere i aksjer resten av 2020. Til tross for coronaviruset har nordmenn investert mer i fond i 2020 enn tidligere år. Ifølge Zakariassen har folk investert mer og det er flere som har investert.

Han mener både spareevne og viljen til å spare har økt grunnet coronasituasjonen. Blant annet bruker vi mindre penger på å reise. I tillegg er renten på bankinnskudd så vidt over null.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer