Forskuddsskatt

- Viktig at du betaler innen fristen

Har du fått faktura med krav om forskuddsskatt, lønner det seg å betale innen forfall 15. mars.

SKATT: 108 000 privatpersoner betaler forskuddsskatt i 2023, ifølge Skatteetaten. Foto: NTB
SKATT: 108 000 privatpersoner betaler forskuddsskatt i 2023, ifølge Skatteetaten. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Torsdag kunne Skatteetaten via sin Facebook-konto Skatten min, informere om at det er sendt ut fakturaer for betaling av forskuddsskatt 15. februar, som gjelder de med høy formue eller inntekter det ikke trekkes skatt av.

Skatteetaten opplyser overfor Vi.no at det sendes ut slike fakturaer fire ganger i året. Betaler man ikke fakturabeløpet innen forfall, vil man måtte betale beløpet for hele året i en betaling.

Hvem må betale forskuddsskatt?

Men hvem er det egentlig som får tilsendt disse fakturaene på forskuddskatt? Divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten forklarer til Vi.nos lesere:

- Normalt blir du trukket skatt i løpende inntekter som lønn og pensjon, basert på opplysninger i skattekortet. Hvis du har skattepliktig inntekt eller formue du ikke blir trukket skatt av, skal du som regel betale forskuddsskatt. Det kan gjelde privatpersoner som har høy formue eller inntekter det ikke trekkes skatt fra, for eksempel renteinntekter, utleieinntekter, aksjeutbytte eller gevinst på aksjer du har solgt, sier hun til Vi.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.