Revidert nasjonalbudsjett 2023

Vil forlenge ordning som gir flere bostøtte

Regjeringen foreslår å forlenge den midlertidige ordningen som gir flere bostøtte og ekstra strømstøtte.

RETT PÅ BOSTØTTE? Sjekk om du har rett på bostøtte: Nå vil regjeringen forlenge den midlertide ordningen, som gir flere rett til bostøtte. Foto: NTB
RETT PÅ BOSTØTTE? Sjekk om du har rett på bostøtte: Nå vil regjeringen forlenge den midlertide ordningen, som gir flere rett til bostøtte. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Bostøtte er en statlig støtteordning som blir beregnet hver måned på grunnlag av inntektene og boutgiftene dine, og blir gitt til de som har inntekter under visse inntektsgrenser.

På grunn av høye strømutgifter den siste tiden er disse inntektsgrensene derimot justert opp midlertidig - noe som gjør at flere har rett på bostøtte.

I utgangspunktet skulle de høyere inntektsgrensene gjelde ut juni i år. I revidert nasjonalbudsjett for 2023 varsler derimot regjeringen at de vil videreføre det midlertidige regelverket for bostøtte.

Vil gi flere enn normalt bostøtte

Regjeringen foreslår å styrke bostøtten med 519 millioner kroner i 2023, skriver de, og sier at forslaget deres innebærer å videreføre midlertidig regelverk i bostøtteordningen slik at flere enn normalt får bostøtte.

I tillegg foreslår regjeringen at de som mottar bostøtte for oktober, november og desember i år også får ekstra utbetalinger som hjelp til å dekke høye strømutgifter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer