Eiendomsskatt

- Vil gjøre det dyrere å eie sitt eget hjem

Huseierne mener kostnadsnivået for mange norske boligeiere blir for høyt hvis maksimal skattesats for kommunal eiendomsskatt øker til 7 promille, som foreslått.

EIENDOMSSKATT: Et utvalg ønsker at kommunene kan bruke en høyere sats på eiendomsskatt. Det vil gjøre det for dyrt å eie bolig, mener Huseierne. Illustrasjonsfoto: NTB
EIENDOMSSKATT: Et utvalg ønsker at kommunene kan bruke en høyere sats på eiendomsskatt. Det vil gjøre det for dyrt å eie bolig, mener Huseierne. Illustrasjonsfoto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I 2020 ble et eget inntektssystemutvalg oppnevnt av regjeringen Solberg for å gå gjennom de ulike delene av inntektssystemet for kommunene. De la frem sine vurderinger i august, der de blant annet anbefaler en økning i promillen kommunene kan benytte for å beregne eiendomsskatt.

Utredningen til inntektssystemutvalget hadde høringsfrist forrige uke, og blant annet Huseierne har sendt inn sitt høringssvar - der de reagerer på nettopp det at de foreslår at det skal bli dyrere å eie egen bolig gjennom økt eiendomsskatt.

Foreslår økt skattesats på eiendomsskatt

Huseierne viser i sitt høeringssvar til at inntektssystemutvalget foreslår å gjøre det dyrere å eie eget hjem ved økt eiendomsskatt på bolig, ettersom de anbefaler å øke den maksimale skattesatsen for kommunal eiendomsskatt på bolig og fritidsbolig fra 4 til 7 promille og uten en nasjonal reduksjonsfaktor på eiendomsverdien.

I sin rapport skriver utvalget at det i 2021 var 321 av 356 kommuner som skrev ut eiendomsskatt, og at satsen for boliger og fritidsboliger kan ligge på mellom 1 og 4 promille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.